5 sfaturi ce ne pot aduce acasă sentimentul de vacanță

by | Sep 4, 2019 | 0 comments

S-a terminat vacanța iar noi am rămas doar cu o amintire… iată 5 sfaturi ce ne pot aduce acasă sentimentul de vacanță.

Se termină vara și întâlnesc deseori oameni care tocmai s-au întors din concediu. Inevitabil aud pe fiecare spunând că a rămas cu gândul la casa sau hotelul unde și-a petrecut vacanța. Mulți dintre ei chiar pomenesc că s-au hotărât să își construiască o casă de vacanță, fie pe plajă, fie la munte. Probabil după câteva săptămâni de muncă la birou majoritatea uită de gândul acesta…

Mă întreb oare dacă nu este mai ușor să îți transformi propria casa într-o locuință de vacanță? Stau și mă gândesc la lucrurile care sunt diferite în locuirea de vacanță față de propriul nostru cămin.
Dincolo de briza mării sau vederea spre munți, sunt o groază de lucruri care ne influențează starea într-o locuință de vacanță. M-am gândit să încropesc o listă cu 5 sfaturi ce ne pot aduce acasă un pic din sentimentul de odihnă din vacanță.

1. Ordinea.
Ordinea impecabilă din camera de hotel, cu așternuturile perfect întinse și prosoapele albe frumos împăturite în baie, halatul pufos care ne așteaptă lângă duș, sunt doar o mică parte din acele gesturi care ne răsfață în vacanță și pe care le putem aduce cu noi acasă. Este frumos să avem două seturi de prosoape de persoană, curate, albe, de bună calitate, decât să ocupăm șifonierul cu multe și colorate prosopele adunate de-a lungul timpului.

Este minunat seara să te strecori într-un pat frumos aranjat, cu multe perne pufoase și un așternut bine făcut, eventual cu o cuvertură fină așezată la zona de picioare. Apoi când te trezești să pășești pe o carpetă moale, lângă papucii comozi de casă care așteaptă să fie purtați într-o nouă dimineață.
Ordinea ajută mintea să se simtă liberă.

2. Elementele naturale.
Balconașele simpatice pline de flori pot transforma diminețile în care îți bei cafeaua pe terasă în adevărate momente de meditație și relaxare, pentru un început bun al zilei. De asemenea cât de frumos este să te întorci acasă și primul lucru pe care îl zărești pe masă să fie o vază cu un buchet frumos de flori proaspete? Sau să te trezești dimineața și pe noptieră să ai o floare? Sau în baie, lângă cadă, să te aștepte un aranjament cu flori frumos mirositoare? Natura adusă într-o locuință ne aduce aproape de atmosfera de sărbătoare specifică vacanțelor.
Da! parcă a noastră casă nu arată mereu chiar așa…

3. Elementele decorative.
Decorarea unei locuințe cu obiecte de design are menirea de a puncta atmosfera pe care ne-o dorim. Vazele, bibelourile, sfeșnicul cu lumânări, toate aceste obiecte, folosite cumpătat ne apropie de casa de vacanță la care visăm.
Dincolo de amenajarea sau mai degrabă decorarea casei aș recomanda să apelăm și la unele dintre activitățile petrecute în vacanță.

4. Timpul de relaxare.
O seară geroasă de iarnă poate fi transformată într-o seară de vacanță lângă un șemineu cu lemne, stând așezați pe un covoraș pufos din blană de oiță, cu un pahar de vin roșu lângă noi.
Un alt element care pe mine mă duce cu gândul la acea relaxare este lumânarea sau mai bine spus, lumânările. Pentru a ne aprinde câteva lumânări prin casă în fiecare seară nu este nevoie de vreun motiv de sărbătoare. În schimb vă asigur că o casă în lumina lumânărilor arată complet diferit, atmosfera este una liniștitoare, caldă și intimă.

5. Scenografia vacanței favorite.
Am fost impresionat de o dragă prietenă care și-a amenajat garsoniera în stil thailandez. Fără îndoială de câte ori am pașit acolo, am simțit cât de plăcut ar fi să fac un voiaj în Thailanda. Nu mai spun de plăcerea pe care am avut-o la proiectarea unei terase, cu acoperiș din stuf și structură din lemn vopsită în albastrul acela întâlnit în Delta Dunării. O laviță autentică și diverse oale tradiționale, toate într-o curte din mijlocul Bucureștiului, dar toate având o misiune: redarea scenografică a unui colț de vacanță din Deltă. Astfel pentru câteva momente din zi, familia se poate simți ca în acea vacanță minunată pe care au avut-o în Delta Dunării.

Să nu uităm că mintea noastră este capabilă să traverseze mări și țări într-o fracțiune de secundă, tot ce avem de făcut este doar să îi permitem acest lucru și poate chiar uneori să îi pregătim un mediu potrivit.

Share This